”En välresearchad historieskrivning”

”Wernes bok är en välresearchad historieskrivning och studie i konspirationismens socialpsykologi”, skriver Jon Weman i Aftonbladet om Allt är en konspiration.
”Werne gör fascinerande intervjuer med hängivet konspirationstroende, men hans främsta angreppssätt är historiskt: att följa det moderna konspirationstänkandets utveckling från reaktionen mot Franska revolutionen till dagens Youtubekanaler”,.”Samma grundläggande tankefigurer som uppfanns av uppskrämda adelsmän på 1800-talet visar sig vara fantastiskt flexibla. Amerikanska konservativa kan förklara bort 1960-talets missnöje och uppror; kristna och muslimska fundamentalister kan hitta citat från respektive heliga bok som bevisar hur fienderna är spelpjäser för Satan; ultrasionisten Bat Ye’or, Breiviks inspirationskälla, behöver bara byta ut den judiska sammansvärjningen från Zions vises protokoll mot en hemlig muslimsk grupp som tagit kontrollen över Europa.”

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s