Hatet mot George Soros

George Soros utnämndes nyligen till årets person av Financial Times. Samtidigt sprids hatet mot den 88-årige finansmannen. Han är vår tids mest demoniserade person, omgärdad av konspirationsteorier som ursäktar Trumps, Orbáns, Putins och Erdogans antidemokratiska politik. Läs Kent Wernes essä om Soros i Sydsvenskan. Och lyssna på en längre intervju i PP3 om konspirationsteorierna kring Soros (29 min in i klippet). Här även en intervju i finska Yle.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s