Konspirationspodden

konspirationspodden-768x396

Allt är en konspiration har blivit podcast. Låt oss presentera Konspirationspodden.

I tre avsnitt samtalar författaren Kent Werne med Pelle Andersson, förläggare på Ordfront förlag, om konspirationsteoriernas spridning, mordet på John F. Kennedy och om Illuminati. Du hittar dem där poddar finns, till exempel i Pocket cast och i Apples podcaster. Eller lyssna på dem direkt här nedanför.

1. I konspirationsteoriernas tid
Konspirationsteorier sprids som en löpeld i sociala medier. Men inte bara där. Numera talar och twittrar också toppolitiker om onda konspirationer som sägs ligga bakom lite av varje. Vad säger det om samhället, och om oss? Kent Werne och Pelle Andersson pratar om konspirationsteorier utifrån boken ”Allt är en konspiration: en resa genom underlandet”. Lyssna direkt. Lyssna i Pocket cast. Lyssna i podcaster.

2. Mordet på John F. Kennedy
Mördades president John F. Kennedy av CIA? Av maffian? Av sin vicepresident Lyndon B. Johnson? Hur kan man förklara ”the magic bullet”? Vad är ”the grassy knoll”? Och vem var egentligen paraplymannen? Kent Werne och Pelle Andersson pratar om konspirationsteorierna om Kennedymordet utifrån boken ”Allt är en konspiration: en resa genom underlandet”. Lyssna direkt. Lyssna i Pocket cast. Lyssna i podcaster.

3. Illuminati – den dolda makten?
Vad har Beyoncé, Henry Kissinger och Queen Elisabeth gemensamt? Alla påstås vara medlemmar i det mytomspunna Illuminati. Men vilka är, eller snarare var, egentligen Illuminatiorden? Vad är sanning och vad är mytologi? Och vad antas gruppen ligga bakom? Kent Werne och Pelle Andersson pratar om konspirationsteorier om Illuminati utifrån boken ”Allt är en konspiration: en resa genom underlandet”. Lyssna direkt. Lyssna i Pocket cast. Lyssna i podcaster.