Recensioner

Du hittar boken hos din bokhandlare eller på ditt bibliotek. Du kan också beställa den på Adlibris eller Bokus.  Nu finns Allt är en konspiration dessutom som ljudbok, på Storytel (del 1, del 2), Bookbeat och Nextory.

Boken har recenserats i en rad tidningar:

”Det är en djupt imponerande bedrift som journalisten Kent Werne har gjort med boken ‘Allt är en konspiration’, som varvar reportage från fältet, där vanliga konspirationstroende får komma till tals, med en både livfull och initierad skildring av det idéhistoriska sammanhanget … Genom bokens nästan 400 sidor lyckas författaren avhålla sig från sarkasm trots att varje sida passerar minst ett vidöppet mål. Samtidigt blir han aldrig okritisk … ‘Allt är en konspiration’ håller internationell klass och förtjänar att bli översatt och läst inte bara i Sverige.” (Rasmus Fleischer, Expressen).

”Om allt detta har journalisten Kent Werne skrivit en helt fantastisk bok, en rapp och underhållande rundmålning av konspirationsteoriernas förlovade värld. I Allt är en konspiration – en resa genom underlandet intervjuar han forskare och konspirationsteoretiker, han besöker mässor och föreläsningar och han tar sig tillbaka genom konspirationsteoriernas idéhistoria.” (Mattias Hagberg, Göteborgsposten).

”En bok som borde ingå i alla statsvetenskapliga grundkurser. För att förstå sig på nutida politik måste man dessvärre sätta sig in i dess månghundraåriga traditioner av tokstollerier, patologisk självbekräftelse och foliehattskonstruktion.” (Jonas Thente, DN).

”Han skriver som en reporter som längtar efter att skriva en roman, med rekonstruerade scener från dramatiska och historiskt avgörande höstnätter och effektskapande radbrytningar. Det är spännande och intressant rakt igenom … Mellan raderna anar man varningen för en smäll i en snar framtid, när vanföreställningarna möter en tändande gnista. Om den inträffar är detta boken som förklarar varför.” (Jack Werner, Sydsvenskan/HD).

”Boken tar med oss på en svindlande resa in i en skuggvärld där udda existenser och aspirerande maktspelare korsbefruktar varandra. Genom gedigen research och möten med både frontfigurer och gräsrötter avtäcker Werne konspirationsteoriernas reaktionära rötter – och möjligen kärna.” (Laila Vianden, Arbetet).

”En utomordentligt välskriven och initierad skildring av en just nu allt påtagligare trend.” (Jan Molin, Socialpolitik).

”För den som inte ägnar sig åt att dammsuga Internetforum efter ‘alternativa förklaringar’ till allt som händer, så är frilansjournalisten Kent Wernes nya bok ‘Allt är en konspiration’ en skrämmande lektion i ämnet … Det roande skratt läsningen kan ge fastnar definitivt i halsen när Werne visar hur konspirationsteorier orsakat folkmord och terrorbrott.” Betyg: 4/5. (Mats Gustafsson Hedenström, Kommunalarbetaren).

”Wernes bok är en välresearchad historieskrivning och studie i konspirationismens socialpsykologi.” (Jon Weman, Aftonbladet).

”Det som verkligen är gripande i denna spännande och värdefulla bok är diskussionen kring antisemitismen och det genom sekler återkommande fördömandet av en föreställd judisk konspiration med syfte att behärska världen … Werne gör här en insats av stor betydelse, när han penetrerar antisemitismens historia, och den inbegriper ju en helt ofattbar mängd egendomliga konspiratoriska idéer, som fick sitt mest makabra utlopp i nazismen.” (Christian Swalander, Alba).

”Kent Werne har skrivit en bok som är både underhållande och informativ om konspirationer, konspirationsteoretiker och hur de hittat den sanning som vi andra blivit manipulerade till att inte upptäcka.” (Roger Bengtsson, Ung tro).

”Kent Wernes bok är ett välskrivet och spännande motgift. Ett välbehövligt sådant i en tid som präglas av ”alternativa nyheter” och postmodernismens absurda förkastande av objektiva sanningar.” (Robert Wettersten, Proletären).

Du hittar boken hos din bokhandlare eller på ditt bibliotek. Du kan också beställa den på Adlibris eller Bokus.  Nu finns Allt är en konspiration dessutom som ljudbok, på Storytel (del 1, del 2), Bookbeat och Nextory, uppläst av Fredde Granberg.